Meteen alle abonnementen vergelijken?!

Vul hieronder uw gegevens in en wij zullen meteen alle beschikbare internet abonnement op uw adres vergelijken!

Na de postcode check sturen wij u door naar de grootste internet vergelijk site van Nederland. Wij gebruiken uw postcode alleen om vast te stellen welke abonnementen er beschikbaar voor u zijn.

Glasvezel internet

Door middel van glasvezel internet is het mogelijk om een super snelle internetverbinding te krijgen. Helaas is het vrij duur om overal glasvezel aan te leggen. Daarom is het nog niet overal beschikbaar, en zijn het vooral de grote steden die aangesloten zijn op glasvezel.

Vrijwel alle providers bieden inmiddels glasvezel pakketten aan, waardoor er vaak veel te kiezen valt en veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Wij proberen u te helpen bij het uitkiezen van uw nieuwe glasvezel abonnement. Om te beginnen hebben wij hiervoor uw postcode en huisnummer nodig, zodat wij kunnen controleren welke providers op uw adres kunnen leveren en welke abonnementen dit precies zijn. U vindt de postcode check bovenaan deze pagina.

Op dit moment verschillen de download snelheden van kabel internet en glasvezel veel. Internet van Ziggo kan ook download snelheden van meer dan 100 Mb leveren. Doordat kabel internet dus ook deze hoge snelheden kan leveren is het handig om ook Ziggo mee te nemen in de vergelijking. Ziggo download snelheden zijn vaak hoger dan wat de meeste providers aanbieden. Ziggo kan op dit moment tot 200 Mb download leveren terwijl de meeste glasvezel providers tot 100 Mb gaan (Providers als Vodafone en Fiber bieden in sommige gebieden tot wel 500 Mb!).

Voordelen van glasvezel internet

Glasvezel heeft een aantal voordelen tegenover de technieken.

  • Glasvezel snelheden zijn vaak symmetrisch, dus met een even hoge upload- als downloadsnelheid! De uploadsnelheid van kabel en ADSL/VDSL abonnementen zijn vaak een stuk lager dan de download snelheid (uploadsnelheid is meestal 1/10de van download snelheid) waardoor internet eerder traag lijkt als u grote bestanden zoals video's upload.
  • Hogere snelheden zijn mogelijk, Vodafone levert bijvoorbeeld al 500 Mb pakketten! Kabel internet heeft nu als hoogste download snelheid 200 Mb en VDSL pakketten hebben op dit moment 100 Mb als hoogste download snelheid.
  • Glasvezel biedt meer keuze dan kabel. Bij kabel is er niks te kiezen, u kunt in de meeste regio's alleen maar voor Ziggo kiezen. Meer keuze biedt u veel voordelen, er is meer concurrentie wat vaak een lagere prijs voor u betekend, terwijl de providers harder hun best doen om u als klant te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan hogere snelheden of een uitgebreider tv pakket.
  • Glasvezel is milieuvriendelijker. Er wordt veel minder energie verbruikt door een glasvezel netwerk dan door een ADSL/VDSL netwerk. Dit kan wel tot 60% schelen.

Zoals u dus kunt zien heeft glasvezel veel voordelen tegenover de conventionele technologieën en kan het zeker de moeite waard zijn om over te stappen op glasvezel internet.

Glasvezel internet bestellen en vergelijken

Doordat er zoveel meer keus is, qua glasvezel aanbieders dan kabel internet, is het mogelijk om te kiezen tussen providers. Het glasvezel netwerk is vaak een open netwerk waar elke provider hun diensten over kan leveren. Deze zee aan mogelijkheden brengt ook weer moeilijkheden met zich mee, zoals waar tussen kunt u precies kiezen? Hiervoor is het belangrijk uit te zoeken welke abonnementen er beschikbaar zijn bij u. Dit kan heel simpel via de postcode check bovenaan deze pagina. Als u hier uw gegevens invoert zal gekeken worden welke abonnementen er beschikbaar zijn op uw adres. Wij nemen standaard ook niet-glasvezel abonnementen mee in de vergelijking omdat wij vinden dat wij u ook meer informatie moeten geven over de andere opties die u heeft, behalve glasvezel internet. Als u niet perse een glasvezel wilt dan kan het zijn dat de andere opties die wij u extra tonen goedkoper zijn dan de glasvezel pakketten. Zo kunt u dus nog meer geld besparen! U kunt bij onze vergelijker bijvoorbeeld snel zien welke snelheden internet er geleverd worden, welke techniek er gebruikt wordt en uiteraard wat de kosten per maand zijn. Overstappen op glasvezel internet is simpel en snel te regelen!

Via onze site kunt u alle glasvezel providers eenvoudig vergelijken. Wij bieden een objectief overzicht aan van alle providers die glasvezel leveren en proberen altijd de goedkoopste deals voor u te regelen, door zelf te onderhandelen met de provider. Glasvezel is inmiddels beschikbaar bij ruim 2,3 miljoen huishoudens waardoor u wellicht ook al kunt profiteren van de concurrentie tussen de providers onderling. Zo zijn er natuurlijk de bekendere providers, zoals KPN en Vodafone die glasvezel aanbieden, maar door het open netwerk van glasvezel zijn er inmiddels ook wat kleinere providers die zeer scherpe tarieven hanteren, zoals bijvoorbeeld Stipte en Fiber Nederland. Zulke providers bieden net zulke goede diensten aan via exact hetzelfde glasvezelnetwerk, alleen dan vaak nog een stukje goedkoper. Vergelijk dus snel via onze postcode check welke internet abonnementen op uw adres het goedkoopste zijn.

Wij Vergelijken Deze Internet Providers Voor U