Meteen alle abonnementen vergelijken?!

Vul hieronder uw gegevens in en wij zullen meteen alle beschikbare internet abonnement op uw adres vergelijken!

Na de postcode check sturen wij u door naar de grootste internet vergelijk site van Nederland. Wij gebruiken uw postcode alleen om vast te stellen welke abonnementen er beschikbaar voor u zijn.

Hoe zit het met geadverteerde en daadwerkelijke internetsnelheid?

Heb je een internetabonnement afgesloten maar valt de snelheid je tegen? Misschien heeft de provider je wel gelokt maar is de daadwerkelijke snelheid een stuk lager dan waarmee werd geadverteerd… Hoe zit het met de geadverteerde en de daadwerkelijke snelheid?

Internetsnelheid zelf testen

Je kan zelf testen of de adverteerder zijn belofte nakomt. Online kan je jouw snelheid testen. Dit wordt ook wel een speedtest genoemd. Deze test geeft altijd eerlijk aan wat jouw maximale snelheid is van de verbinding voor zowel uploads en downloads. Deze test moet je meerdere keren doen om een betrouwbare uitslag te krijgen. Je krijgt te maken met 2 snelheden. Eentje voor het uploaden en de ander voor downloaden. De laatste laat zien hoe snel je aansluiting is. Met die snelheid adverteert de provider ook meestal. Komt deze niet overeen of wijkt het zelfs sterk af? Dan kan je de provider daarover benaderen en een klacht indienen. Maar vaak ligt het aan de gebruiker zelf. Daarover hieronder meer.

Hoe weet ik vooraf welke snelheden ik kan verwachten?

Als je de postcode check op deze pagina doet dan zie je welke abonnementen er beschikbaar zijn bij je thuis. In dit overzicht kun je dan je muis over de standaard snelheden houden en dan zie je in de popup de snelheden staan die je kunt verwachten.

Hoofdaansluiting

De hoofdaansluiting heeft het meeste invloed op de snelheid van je internet. Want op die plek komt het internet je woning binnen. Meestal is dat in de meterkast. De modem moet zo dicht mogelijk bij het aansluitpunt zijn. Is je modem meer dan 2 meter daarvan verwijderd? Dan heeft dit een nadelig invloed op je snelheid.

Aantal apparaten

Des te meer apparaten tegelijkertijd zijn verbonden op je internetverbinding, des te trager je internet wordt. Tenzij je glasvezel internet hebt.

Tablets

Internetten via tablets gaat doorgaans trager dan op computers. Ten eerste maak je gebruik van wifi. Draadloos internet kan verstoort worden door signalen van andere apparaten of wifi-gebruikers. Daarnaast hebben de apparaten minder geheugen en een tragere processor. Nieuwe computers, tablets en smartphones zijn sneller dan oudere. Ook het besturingssysteem is van invloed op de snelheid.

Sneller internetten

Door gebruik te maken van een kabelverbinding voor je computer of interactieve televisie, kan je jouw snelheid verhogen tot het maximale.

Klacht indienen en ontbinden

Mocht je snelheid na diverse testen lager zijn dan is belooft? Dan kan je een klacht indienen bij je provider. Dit kan o.a. via klachtenkompas. Daar zijn de meeste providers bij aangesloten. Je kunt een brief downloaden ‘in gebreke stelling' en eventueel vervolgens je contract ontbinden. Als zij daar niet mee akkoord gaan, kan je een geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten. Laat echter wel altijd eerst je lijn doormeten door je provider. Alleen dan krijg je alles zwart op wit.

Wij Vergelijken Deze Internet Providers Voor U