Meteen alle abonnementen vergelijken?!

Vul hieronder uw gegevens in en wij zullen meteen alle beschikbare internet abonnement op uw adres vergelijken!

Na de postcode check sturen wij u door naar de grootste internet vergelijk site van Nederland. Wij gebruiken uw postcode alleen om vast te stellen welke abonnementen er beschikbaar voor u zijn.

Internetleveranciers leveren binnenkort sneller internet

DSL-abonnementen zijn abonnementen waarmee het mogelijk is om via de gewone telefoonlijn zeer snel data te versturen over het internet. We onderscheiden 2 verschillende soorten DSL. Namelijk SDSL en ADSL. Met ADSL haal je snel informatie binnen maar het versturen kost iets meer tijd. Met SDSL wordt de bandbreedte identiek over het uploaden en downloaden verdeeld. Internetleveranciers hebben binnen afzienbare tijd de mogelijkheid om sneller internet te gaan leveren via DSL. Zo hebben Vodafone en Tele2 met de KPN een belangrijke overeenkomst gesloten. Dankzij die overeenkomst met de telecomgigant kunnen deze providers binnenkort internet aanbieden waarmee snelheden tot 100 MB/s wordt gehaald. Dit nieuws kwam onlangs in de media. Op dit moment bieden beide telecomproviders internet aan met snelheden tot maximaal 40 MB/s.

Snelheden gaan omhoog dankzij optimalisaties

De overeenkomst die Vodafone en Tele2 hebben gesloten met KPN blijft naar verwachting 7 jaar geldig. Beide providers krijgen daarmee toegang tot de DSL van de KPN. Die DSL is recent geoptimaliseerd. Optimalisaties zijn o.a. vectoring en pair bonding. Dankzij die belangrijke vernieuwingen kunnen de snelheden omhoog op DSL-abonnementen. Consumenten gaan hier aanzienlijk op vooruit. Definitief is de overeenkomst nog niet. Alleen de ACM moet namelijk nog goedkeuring geven. Naast Tele2 en Vodafone is de eigenaar van de M7 Group (online.nl) tevens bij de overeenkomst betrokken. Op dit moment biedt Tele2 VDSL en ADSL aan met een eigen glasvezel netwerk. Deze verbinding is met koper in de last mile, dus tot aan huis. Dat wordt gewijzigd nu Tele2 een overeenkomst met KPN heeft gesloten. De verbinding aan huis komt nu tot stand middels ‘vula', of te wel: virtual unbundled local access.

Wanneer gaan klanten profiteren?

Het is nog onbekend wanneer de nieuwe abonnementen met verhoogde snelheden ingaan. Klanten kunnen er wel op rekenen dat ze binnen afzienbare tijd hierover bericht worden. Nu is het zo dat vast internet dat via aanbieders zonder eigen internet wordt aangeboden, altijd via koper of glasvezel in de last mile gaat. Al met al is de overeenkomst KPN voor de drie telecomaanbieders en haar klanten goed nieuws. Wordt vervolgt!

Wij Vergelijken Deze Internet Providers Voor U